Gratis BTW teruggave service

BTW teruggave service

Als u van plan bent om ook voor zonnepanelen te kiezen dan is het goed om te weten dat u gebruik kunt maken van onze btw teruggave service. Dat maakt de aanschaf van zonnepanelen nog aantrekkelijker. Eigenlijk is het logisch dat u in aanmerking komt voor de BTW teruggave service. U gaat straks immers stroom leveren aan het net. Dat maakt u toch een soort van ondernemer. En ondernemers mogen de belasting toegevoegde waarde terugvragen.

BTW service is de moeite waard

Het loont beslist om gebruik te maken van de BTW service. Op die manier kunt u (afhankelijk van het aantal panelen uiteraard) al snel enkele honderden euro’s terugkrijgen. Om het allemaal nog mooier te maken; als u gebruik maakt van onze btw teruggave service, hoeft u zelf helemaal niets te doen. Dat doen wij voor u. U kunt er in dat geval vanuit gaan dat u ergens tussen de drie maanden en een half jaar de btw teruggave op uw rekening heeft staan.

Uitzondering voor BTW op zonnepanelen

Het zal u niet vreemd in de oren klinken. Als Nederlander bent u bij een aankoop verplicht om btw te betalen. De partij waarvan u koopt, draagt dit vervolgens weer af richting de Belastingdienst. Voor particulieren is daarmee de kous vaak af. Zij kunnen de btw immers niet terugvragen. Behalve dus als het om zonnepanelen gaat. Dat is precies de uitzondering op de regel. Dat dit wel met zonnepanelen kan, is om het verloop van de zonnepanelen te bevorderen.


Al snel honderden euro’s

Natuurlijk wilt u graag weten hoeveel btw u dan precies terugkrijgt. Het antwoord op die vraag kan niet zomaar gegeven worden. Dit is uiteraard afhankelijk van de hoeveelheid zonnepanelen en nog een aantal andere factoren. Wat wel zeker is, is dat u het gehele btw bedrag terug kunt vragen. Vaak wordt de stelregel gehanteerd dat als er sprake is van een gemiddelde installatie, de teruggave al snel ergens rond de 750 euro kan liggen.

Eenmalig forfait

Maar hoe zit het dan met de belasting die u betaalt over de stroom (het forfait) die u straks gaat winnen? Welnu, het forfait is slechts eenmalig en de hoogte hangt helemaal af van de hoeveelheid stroom die gewonnen gaat worden. Als stroom het onderwerp is, kan er van een teruggave van de btw in elk geval geen sprake zijn. Wel is het zo dat het bedrag van het forfait automatisch verrekend wordt met het bedrag dat je van de Belastingdienst op je rekening teruggestort krijgt. Terecht is ook de vraag hoe het zit als u zonnepanelen koopt en deze financiert met een lening. In dit verband is het goed om uit te zoeken of je die lening beter inclusief of exclusief btw aan moet vragen. Een lening exclusief btw kan alleen als ook eigen geld ingebracht wordt, iets dat bij een lening inclusief btw niet het geval is.

Het is dus aan te raden om te kiezen voor een lening inclusief belasting toegevoegde waarde. Of anders: een lening exclusief btw betekent dat u met de lening niet de volledige nota kunt voldoen. U mist immers nog het btw-bedrag. Dit btw-bedrag moet u dan eerst zelf betalen. U kunt het later terugkrijgen van de Belastingdienst. Met een lening inclusief btw kunt u de gehele rekening betalen. Later krijgt u dan dus het btw bedrag teruggestort van de Belastingdienst. Een optie zou kunnen zijn om het geld dat u terugkrijgt te besteden aan het extra aflossen van de lening. Overigens zijn de regels rondom de btw teruggave vanaf 1 januari 2020 wel wat moeilijker geworden. Vraagt u een btw bedrag terug van meer dan 2500 euro, dan dient u de volgende vier jaar 20 procent per jaar terug te betalen, samen met het eerder genoemde forfaitbedrag.

Vrijblijfend een offerte ontvangen voor zonnepanelen?

25 jaar garantie op zonnepanelen inclusief gratis btw teruggave service!