Informatie over zonnepanelen

Zonnepanelen, hoe werkt het?

Zonnepanelen worden steeds geliefder in Nederland. De voordelen zijn verleidelijk: goedkoop, duurzaam en nog eens milieubewust. Als u om één van deze redenen overweegt zonnepanelen te nemen, is het belangrijk om u er eerst goed in te verdiepen. Hoe zit het nou precies met zonnepanelen? Lees hier wat de (financiële) voordelen zijn voor uw woning en hoe zonnepanelen in zijn werk gaan.

Waarom zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn een milieubewuste keuze. U wekt op deze manier immers uw eigen stroom op. Groene stroom, om precies te zijn. Dat betekent een duurzame manier van het winnen van energie. Met zonne-energie reduceert u ook nog eens sterk de CO2 uitstoot. Wilt u de wereld echt verbeteren, begin dan eens met zonne-energie. Al is het alleen maar voor uw (klein)kinderen.

Financiële voordelen van zonnepanelen

Vaak zijn het echter de financiële voordelen die de mensen het meest beweegt om zonnepanelen aan te leggen. Nadat ze aangelegd zijn, gaat uw energierekening al snel fors naar beneden. Wint u nou meer stroom dan u zelf nodig heeft, dan kunt u dat deel terug leveren aan een energieleverancier. U krijgt dan een vergoeding voor de door u geleverde energie. Hoeveel dat is, hangt af van de leverancier. De investering in uw zonnepanelen verdient u al gauw binnen tien jaar terug. Na die tien jaar kunt u uzelf dus voorzien van gratis stroom.


Beter energielabel voor uw woning

Hoewel er geen landelijke investering meer is voor de aankoop van zonnepanelen, zijn er nog steeds wel subsidies van kracht die het gemakkelijker maken om te besparen op uw aankoop. Zeker gemeentes hebben vaak nog wel een regeling. Bovendien zijn er vaak gunstige leenvormen beschikbaar. Dan over uw huis. Zonnepanelen dragen nadrukkelijk bij aan het feit dat uw huis een beter energielabel krijgt. Een energielabel is tegenwoordig verplicht voor iedereen die een huis wil kopen, verkopen of verhuren. Hoe beter uw energielabel is, hoe meer waarde uw huis krijgt. Zo zijn er dus voldoende redenen om te kiezen voor milieu bewuste en gratis stroom met zonne-energie.

Btw terugkrijgen over de aankoop en installatie?

Komen we nog even terug op het financiële aspect. Als u als particulier zonnepanelen koopt, dan kunt u de btw terugvragen. Uniek, want doorgaans krijg je als particulier nooit btw terug. Zonnepanelen zijn echter een uitzondering op de regel. En dus krijgt u de 21 procent btw over de aankoop en installatie terug. Wat overigens precies de kosten zijn die u maakt, hoeveel geld u kunt besparen en wat de hoeveelheid stroom is die u opwekt is sterk afhankelijk van de hoeveelheid panelen die u laat aanleggen. U kunt er bij een gemiddeld zonnesysteem vanuit gaan dat u al snel enkele honderden euro’s gaat besparen. Reken dat maar eens uit over een periode van 25 jaar.Hoeveel energie verbruik ik?

energie verbruik

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Zonnepanelen opbrengst

Hoeveel zonnepanelen passen er op mijn dak?

Zonnepanelen oppervlakte

Vrijblijfend een offerte ontvangen voor zonnepanelen?

25 jaar garantie op zonnepanelen inclusief gratis btw teruggave service!