Landelijke subsidie

Energie opwekken met zonnepanelen

Steeds meer mensen kiezen voor het opwekken van energie via het eigen dak en kiezen dus voor zonnepanelen. Verstandig, want zo gaat uw energierekening meteen drastisch naar beneden en bovendien is het ook nog eens goed voor het milieu. Meestal is de reden dat mensen geen zonnepanelen nemen gelegen in het feit dat de financiële middelen ontbreken om zonnepanelen te kopen.

Geen landelijke subsidie meer voor zonnepanelen

Jarenlang was er in Nederland landelijke subsidie voor de aankoop van zonnepanelen. Die subsidie is er nu niet meer. Subsidie op zonnepanelen wil nog wel eens door gemeenten in Nederland gegeven worden. Check dat bij uw eigen gemeente om eventueel op die manier een subsidie voor zonnepanelen te krijgen. Ondanks het feit dat er geen landelijke subsidie meer geldt, is het nog wel degelijk mogelijk om andersoortige subsidies te verkrijgen voor de aanschaf van zonnepanelen. Investeren in zonnepanelen is slim. Dat is ook de reden dat de Nederlandse overheid de aankoop nog steeds stimuleert. Niet door subsidies voor zonnepanelen, wel via andere regelingen die de aankoop vergemakkelijken.

Btw terugvragen

Zo kunt u kijken of er een energie bespaarlening beschikbaar is. Dit is een lening met gunstige voorwaarden. Met het geld dat u leent, koopt u uiteraard zonnepanelen. Voorts kan ook het feit dat u de btw terug kunt vragen gezien worden als een subsidie. U kunt de btw terugvragen voor zowel de aanschaf als de installatie van de zonnepanelen. Daarmee zou u kunnen stellen dat de zonnepanelen zomaar 21 procent goedkoper worden, want dat is het percentage dat aan belasting toegevoegde waarde teruggestort wordt op uw rekening. Lees hier over onze gratis btw teruggave service.

Subsidie via de gemeente

De eerste stap naar een subsidie voor zonnepanelen is dus een bezoek aan uw gemeente. In tegenstelling tot de landelijke politiek, wil er lokaal nog wel eens ruimte zijn voor het bieden van een subsidie. Het kan dan gaan om een lening tegen gunstige voorwaarden of een eenmalig bedrag aan subsidie. Het is in dat kader ook verstandig om de website van de overheid te bekijken. Vaak vind je daar een energiesubsidiewijzer waarop alle gunstige financiële regelingen over de aanschaf van zonnepanelen gemeld staan.

Btw teruggave service voor zonnepanelen

Indien u graag subsidie wenst voor zonnepanelen, zult u zelf een actieve houding aan moeten nemen. Vroeger werd het u voorgeschoteld, nu moet u zelf zoeken naar de mogelijkheden die er zijn. En die zijn er. Naast de mogelijke subsidie van uw eigen gemeente, kunt u gebruik maken van onze gratis btw teruggave service. Dat maak de aankoop van zonnepanelen natuurlijk nog aantrekkelijker. Uw eigen energie via uw eigen dak, bedenk maar eens hoeveel invloed dat zal hebben op de maandelijkse energierekening die bij u op de deurmat valt. Bovendien helpt u om een beter milieu te realiseren. Niet meer voor uzelf, maar voor uw (klein)kinderen. En alleen dat al zou een overweging waard moeten zijn om u ook eens te verdiepen in de subsidies die er voor zonnepanelen zijn.

Vrijblijfend een offerte ontvangen voor zonnepanelen?

25 jaar garantie op zonnepanelen inclusief gratis btw teruggave service!